Eriks Blogg

Eriks Blogg

Slutat tro på kyrkan?

Kristen troPosted by Erik Gemheden Wed, May 03, 2017 22:19:14
Personligen har jag börjat tvivla starkt på kyrkan som instutition. Den moderna kyrkan går allt mer bort från grunden om är Kristus och ersätter evangelium med humanism och vackra ideal som inte frälser människan från undergång om man inte omvänder sig och tar emot Kristus. Och istället för bön och Ordets förkunnelse som borde vara i centrum har man mycket verksamhet och föreningsliv. Kyrkan har blivit ett kulturhus och fritidsgård istället för Guds hus och ett tempel för lovsång och tillbedjan. Och i Sverige råder det till total förvirring i kristenheten där snart medlemmarna inte längre vet vad man faktiskt tror på och detta pga total brist på undervisning som ersatts av underhållning och filosofi. Och karismatiska församlingar har slagits omkull och splittrats och är i total kris. Just nu tvivlar jag på kyrkan och vill kanske hellre se starka bönenätverk där man träffas för det väsentliga dvs bön,dela ordet,evangelisation och inte en massa verksamhet. I dagens kyrka har evangelisten, pastorn,aposteln fått lämna rum för föreståndare, direktorer, verksamhetsledare mm.  • Comments(0)//blogg.erikgemheden.se/#post12

Profetiska ord av Dan Johansson om vår tid

Kristen troPosted by Erik Gemheden Sun, January 22, 2017 19:57:48
Dan Johansson är en förkunnare med starkt profetisk skärpa. Inspelningen är från 2009 men lika aktuell om inte ännu mer aktuell då det hänt en hel saker sen dess. Vi manas till att bli mer nogranna med vår personliga Gudsrelation så vi lever nära Gud och är andligt skarpsinnande inför det som sker i vår samtid. Vi kommer behöva DHA:S ledning inför de stora utmaningar vi står inför.


  • Comments(0)//blogg.erikgemheden.se/#post10

Svensk kristenhet infiltrerad

Kristen troPosted by Erik Gemheden Wed, January 04, 2017 19:43:51
Jag vill påstå att svensk kristenheten till stora delar är infiltrerad av Satan. Kan också likna ondskan vid en Pytonorm. En pytomorm dödar sitt offer genom att strypa och krama ihjäl offret. Den kramar ur allt liv ur offret. Så är det också med svensk kristenhet. Andens liv lyser allt mer med sin frånvaro då man sällan hör profetiska tilltal och andra Andens gåvor i funktion. Och människors frimodighet minskar och man blir allt mer bundna av fruktan för vad världen ska säga. Ormen har slingrat sig runt församlingen och kramar ut allt liv ur den. Och till slut dör livet. Finns dock fortfarande levande sammanhang som frimodigt flödar i Andens gåvor och frimodigt predikar evangeliet men man kan skönja en skiljelinje nu som går som en röd tråd genom kristenheten. En sida som tror på evangeliet och Håller Guds ord högt och ens sida som andligt sett har dött ut och ersatt evangeliet med liberalteologi, humanism och liberala ideal, och föreningsliv med kulturinslag och annan underhållning. Församlingen har där blivit en kulturförening i stället.

Något har också hänt i frimodiga sammanhang som varit kända världen över för sin flöde i den Helige Ande och för sin frimodiga förkunnelse. Det har kommit in splittringar och förvirring. Man har då tappat sin smörjelse och till slut förlorat det andliga mandat man en gång hade. I andra länder är man chockade över utvecklingen i Sverige som inte längre känns ingen. Men jag tror om vi frimodigt söker Gud och ber om hans nåd så finns upprättelse och det har kommit tecken på helande. Försoning har börjat ske mellan bröder och systrar och man har börjat hitta varandra igen.Vilket är underbart och det är goda tecken på att något är på gång. Vi ska ta tillbaks det mandat vi en gång hade. Vi vill se Gud verka starkt igen i detta land.

Där saltet totalt mist sin kraft kommer förruttnelsen fortsätta och där kommer det till slut leda till död.


  • Comments(0)//blogg.erikgemheden.se/#post6

Profetiskt

Kristen troPosted by Erik Gemheden Tue, January 03, 2017 20:07:52


Tredje världskriget på gång

  • Comments(0)//blogg.erikgemheden.se/#post5